Upplev en lite annorlunda och naturnära

sjötur med utflyktsbåten Amanda

Till Åtvidabergs södra kommundel, gränsar den vackra sjön Vindommen. Sjön är Tjustbygdens största sjö med sin yta på cirka 1400 ha. Utmärkande för sjön är dess snirklande vikar fyllda med små öar. I föreningen Vindommens Småbåtssällskaps (VSS) regi bedrivs båtutflykter med M/S Amanda. Utflyktsbåten Amanda tar max 12 passagerare. Besättningen har mångårig vana från sjön och kaptenerna ombord, innehar erforderlig befälsexamen. Utflyktsbåten lämpar sig mycket väl för att ta ombord Dig med ett handikapp och som kanske kräver att Du behöver sitta i rullstol.


I lugn takt glider vi utmed Vindommens vackra stränder. Det finns mycket att berätta om sjön Vindommen, både från nutid och fornt. Koja och slott. Ätliga grodor, mumintroll och sjöodjur är lite av de ingredienser vi har att bjuda på. Inget märkvärdigt, bara lite annorlunda!


Utflyktsbåten Amanda är en katamaran, helt öppen förutom det tak som ska skydda från eventuellt regn ovanifrån. Varma kläder rekommenderas om vädret befaras bli ostadigt.

En normal båttur tar cirka tre timmar. Medtag gärna egen proviant. Avbokning kan ske avresedagen vid dålig väderlek.
Välkommen ombord!